26/2/2020

Het nieuwe AREI - hoe ga je hier mee om?

Het nieuwe AREI - hoe ga je hier mee om?

Zoals u wellicht al vernomen hebt, komt het nieuwe AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) eraan.  Vanaf 1 juni 2020 zijn de aanpassingen reeds van toepassing en worden installaties gekeurd volgens het nieuwe AREI.

Een aantal wijzigingen in het nieuwe AREI hebben een invloed op zowel nieuwe als bestaande installaties. Ingenium is hier direct mee aan de slag gegaan waardoor onze experts advies kunnen geven over hoe er in de toekomst best omgegaan wordt met elektrische installaties.

Samen kunnen we nagaan welke studies en/of werken noodzakelijk zijn om in orde te zijn volgens het gewijzigde AREI. Voor de lopende projecten kunt u contact opnemen met de Ingenium project manager van uw project.

Voor een verkorte samenvatting met een aantal belangrijke aandachtspunten, verwijzen we graag naar dit artikel, dat je hieronder kunt downloaden.

Naast het eigenlijke AREI bestaan er concordantietabellen die de connectie tussen het oude AREI en het nieuwe AREI weergeven.

Hiervoor verwijzen we naar deze website: https://economie.fgov.be/nl/publicaties/algemeen-reglement-op-de

Om al een tipje van de sluier op te lichten:

Een belangrijke wijziging houdt in dat met het nieuwe AREI, alle installaties voor bedrijven, onafhankelijk van de grote, vallen onder “niet-huishoudelijke” installaties. Dit wil zeggen dat een BA4/BA5 verplicht wordt. Indien een installatie dient gekeurd te worden na 1/6/2020 zal er dus een BA4 en/of BA5 moeten aangesteld worden. Onze experts zijn in de mogelijkheid om u te adviseren naar de certificering naar BA4/BA5.

Met vragen kan je terecht bij onze technisch expert elektriciteit Luc Watelle - luc.watelle@ingenium.be.

Downloads

Neem contact met onze expert

Luc Watelle

Gerelateerde nieuwsberichten

VEKA doet beroep op Ingenium voor update studie kostenoptimaal E-peil voor niet-residentiële nieuwe gebouwen
in de kijker
No items found.
23/5/2024

VEKA doet beroep op Ingenium voor update studie kostenoptimaal E-peil voor niet-residentiële nieuwe gebouwen

Voor het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) rondde Ingenium onlangs de studie af over kostenoptimale niveaus bij nieuwbouw van niet-residentiële gebouwen. De conclusies zijn niet enkel nuttig voor de overheid maar laten ons ook toe nog sneller en accurater advies te geven aan onze opdrachtgevers.
Antwerpen verkent geothermie in publieke ruimtes voor duurzame verwarming
in de kijker
14/4/2024

Antwerpen verkent geothermie in publieke ruimtes voor duurzame verwarming

Om haar duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, zet de stad Antwerpen zich volop in op stadswarmtenetten. Deze warmtenetten dienen als een duurzame oplossing voor het verwarmen van gebouwen binnen de stad. Echter, niet elke locatie binnen Antwerpen is geschikt voor de implementatie van dergelijke warmtenetten.
De Bijlokesite in Gent: Energetische transformatie voor een duurzame toekomst
in de kijker
11/3/2024

De Bijlokesite in Gent: Energetische transformatie voor een duurzame toekomst

De Bijlokesite in Gent, doordrenkt van een rijke geschiedenis en gevarieerde architectuur, vormt een unieke uitdaging in de zoektocht naar een duurzame toekomst. De diversiteit in het gebruik, de eigendom en de leeftijd van de gebouwen op de site maakt het energetisch optimaliseren en fossielvrij verwarmen een complexe taak. Desondanks bundelen de Stad Gent en Hogeschool Gent hun krachten om een doordacht plan op te stellen, met speciale aandacht voor de historische context en erfgoedwaarde van de gebouwen.