Commissioning

Commissioning & Maintenance

Commissioning & Maintenance

De technische installaties in een gebouw worden steeds gesofisticeerder. Er is heel veel sturing nodig en het aantal in te stellen parameters is heel groot. Er is tevens een grote onderlinge afhankelijkheid tussen deze parameters. Daarenboven neemt de administratieve last steeds toe.

Wij zorgen ervoor dat de prestaties van een gebouw of site op het vlak van energie, comfort en veiligheid tijdens de volledige levensloop op het gewenste peil blijven. Daartoe wordt het beheer en het onderhoud van de installaties permanent op elkaar en op het gebruiksprofiel afgestemd.

Bij nieuwe gebouwen en installaties werken we het programma van eisen nauwgezet uit. We zorgen dat alles wordt voorzien om controles te kunnen doen en dat die controles effectief gebeuren, ook ná de oplevering. Gebouwen in uitbating worden gemonitord op het vlak van energieverbruik en comfortprestaties. Achterliggende visie is dat het gebouw en de installaties telkens opnieuw optimaal moeten worden aangepast aan het (veranderende) gebruiksprofiel en de gebruikers van het gebouw. Ook verbeteringen aanbrengen om te (blijven) voldoen aan de nieuwste normen kaderen hierin. Even belangrijk is de aandacht voor de instandhouding van het gebouw en de installaties, als basis voor continuïteit in comfort en prestaties. We staan in voor een planmatige aansturing en opvolging van het onderhoud. Als het gebouw uiteindelijk toch aan al dan niet grondige aanpassingen toe is, dan staan wij in voor het uitwerken en het opvolgen van de voorstellen tot aanpassing.

Ingenium heeft alle expertise in huis om te analyseren, te adviseren en te assisteren. Met slimme maar eenvoudige oplossingen zorgen we voor blijvend maximaal gebruikscomfort met een minimum aan energieverbruik.

Verantwoordelijke: ir. Geert Verhelst

Ir. Geert Verhelst

geert.verhelst@ingenium.be
+32(0)50 40 45 30  

Commissioning & Maintenance: activiteiten

  • Start up
  • Maintenance
  • Commissioning 
  • Due Diligence 

Referenties Commissioning & Maintenance

Gevonden: 1 tot 10 van 67 
Onderwijs & Navorsing 4, KUL

Onderwijs & Navorsing 4, KUL

Onderwijs en Navorsing 4 is een laboratoriumgebouw van ca. 40.000 m², specifiek voor biotechnologie en is gevestigd op de campus Gasthuisberg van de Katholieke Universiteit te Leuven. Ingenium stond in voor de studies van de technieken en Ingenium Energie treedt voor dit project op als energieadviseur:

Opdrachtgever: KU Leuven
Ontwerper / Architect: ABSCIS Architecten

Audit en strategie datacenters KU Leuven en UZ Leuven

Audit en strategie datacenters KU Leuven en UZ Leuven

Het datacenter van de KU Leuven - ook gekend als 'het Rekencentrum' - op de campus Arenberg was na meer dan 30 jaar aan vervanging toe.

Opdrachtgever: KU Leuven en UZ Leuven
Ontwerper / Architect: /

Ziekenhuis Zeno Knokke

Ziekenhuis Zeno Knokke

De tijdelijke vereniging AAPROG - BOECKX. - BURO II & ARCHI+I won in 2007 de ambitieuze wedstrijd van vzw Gezondheidszorg Oostkust voor een nieuw ziekenhuis in Knokke-Heist. Tien jaar later zal dit futuristische gebouw er staan: in de zomer van 2017 wordt het in gebruik genomen.

Opdrachtgever: AZ Zeno vzw
Ontwerper / Architect: TV AAPROG-BOECKX-BURO II & ARCHI+I

Kazerne Dossin

Kazerne Dossin

Kazerne Dossin onderging een grondige facelift om uit te groeien tot een volwaardig memoriaal over de Holocaust.

Opdrachtgever: Vlaamse Overheid Agentschap voor Facilitair Management
Ontwerper / Architect: AWG architecten

Internationale Luchthaven Antwerpen (ILA)

Internationale Luchthaven Antwerpen (ILA)

De internationale luchthaven Antwerpen werd grondig gerenoveerd.  Ingenium verzorgde het ontwerp van de technieken en stelde ook een onderhoudsdossier op.

Opdrachtgever: Vlaamse Overheid
Ontwerper / Architect: Tijdelijke vereniging FDA met Baumschlager en Eberlee+Grassman

Onderhoudscontract bouwstap 1 A.Z. Groeninge

Ingenium maakt voor het reeds operationele deel van het nieuwbouw ziekenhuis in Kortrijk een dossier op voor het onderhoud van de kritische installaties. Bij het opstellen van het dossier houdt Ingenium rekening met de typische functionaliteiten en vereisten van een ziekenhuis.

Opdrachtgever: A.Z. Groeninge
Ontwerper / Architect: OSAR + Baumschlager & Eberle

BOZAR - Onderhoudscontract

BOZAR - Onderhoudscontract

In opdracht van het paleis voor schone kunsten heeft Ingenium een onderhoudsdossier opgesteld voor het onderhoud van de technische installaties.

Opdrachtgever: Paleis voor Schone Kunsten
Ontwerper / Architect: Barbara Van der Wee

Energiebeheer en Commissioning, BOZAR

Energiebeheer en Commissioning, BOZAR

In opdracht van BOZAR heeft Ingenium een energiescan uitgevoerd voor het geheel van het Paleis voor Schone Kunsten.

Opdrachtgever: Paleis voor Schone Kunsten
Ontwerper / Architect: Barbara Van der Wee

Politiekantoor Kapelle-op-den-bos - Londerzeel - Meise

Politiekantoor Kapelle-op-den-bos - Londerzeel - Meise

Voor de politiezone K-L-M werd een nieuw kantoor opgetrokken.  Ingenium ontwierp de technische uitrustingen voor HVAC verwarming, ventilatie en koeling, elektriciteit, sterk- en zwakstroom, sanitair en liften

Opdrachtgever: Dexia Real Estate Banking
Ontwerper / Architect: Architectenbureau Van Acker en partners

Sun Parks

Sun Parks

In de Sun Parks vestigingen werd een technische audit uitgevoerd waarbij de toestand van de door een onderhoudsfirma onderhouden installaties in kaart werd gebracht.

Opdrachtgever: Sun Parks
Ontwerper / Architect: /

Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

Gemeenschapscentrum De Boesdaalhoeve

meer info +

In het gemeenschapscentrum De Boesdaalhoeve heeft Ingenium een conditiemeting conform de NEN 2767 op de HVAC uitgevoerd. Aansluitend werd een oplossing voorgesteld voor de vastgestelde problemen.