Referenties

Dierengezondheidszorg Vlaanderen

Dierengezondheidszorg Vlaanderen (kortweg DGZ) is een vzw van en voor veehouders. De 170 medewerkers van DGZ leggen zich toe op volgende kernactiviteiten: identificatie en registratie, laboratoriumonderzoeken en gezondheidszorg. In dit kader voeren de laboratoria van DGZ jaarlijks meer dan een miljoen laboratoriumonderzoeken en autopsies uit.

De uitbreiding en volledige renovatie/reorganisatie van de site te Torhout vormt een sluitstuk in de centralisatie van hun activiteiten. Hierbij stond Ingenium in voor het ontwerp van de nieuwe technische installaties van zowel de administratieve delen als de laboratoria, rekeninghouden met koppeling op de bestaande toestand en een maximaal hergebruik van bestaande componenten.

Na de renovatie + uitbreiding is finaal circa 2.300 m² labo en 1.700 m² administratie en algemene diensten beschikbaar. De labo's hebben algemeen een L2-classificatie (serologie, antigenendetectie, bacteriologie, PCR) met daarnaast twee afdelingen met L3-classificatie en twee autopsieruimtes.

Beeldmateriaal


Terug naar overzicht

Download Projectfiche(.pdf)

Opdrachtgever:
Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw Torhout

Ontwerper / Architect:
Architectenbureau Felix & Partners bvba

Locatie:
Torhout

Budget technieken:
1.000.000 EUR (excl. btw)

Oppervlakte:
4.000 m²

Periode:
Uitvoering studie: 10/2013-04/2014
Uitvoering werken: 05/2014

Engineering - Marktsegmenten

Engineering - Technieken

Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

Onderwijs & Navorsing 4, KUL

meer info +

Onderwijs en Navorsing 4 is een laboratoriumgebouw van ca. 40.000 m², specifiek voor biotechnologie en is gevestigd op de campus Gasthuisberg van de Katholieke Universiteit te Leuven. Ingenium stond in voor de studies van de technieken en Ingenium Energie treedt voor dit project op als energieadviseur: