Referenties

Cultureel Centrum Asse

Dit cultureel centrum biedt plaats aan een polyvalente zaal met podium, toneeltoren en telescopische tribune,een foyerruimte, burelen, loges en een bibliotheek.
Ingenium ontwierp de technische installaties voor percelen HVAC (verwarming en koeling), elektriciteit (sterkstroom, verlichting, toneelverlichting, basisuitrusting zwakstroom), sanitair en brandbestrijding, liften (inclusief schaarheftafel voor de orkestbak), en toneeltechnische uitrustingen (brandscherm tussen zaal en toneeltoren, trekken, klank- en lichtinstallatie, ...). Het project werd in 2 verschillende uitvoeringsfases opgesplitst: bibliotheek en cultureel centrum.

Fase 1 Bibliotheek werdt in 2007 in gebruik genomen. 
Fase 2 Cultureel centrum werd eind 2012 opgeleverd en bevat een aantal duurzame technische maatregelen.  Voor het eerst in België werden op deze schaal energiepalen met warmtepomp toegepast.  Daarnaast werden ook luchtgroepen voorzien met adiabatische koeling evenals een PV-installatie.

Beeldmateriaal


Terug naar overzicht

Download Projectfiche(.pdf)

Subtitel:
Green Buildings / Duurzaam bouwen

Opdrachtgever:
Dexia Real Estate Banking

Ontwerper / Architect:
Architectenbureau Van Acker en Partners

Locatie:
Asse

Budget technieken:
fase 1 + 2: ca. 4.600.000 EUR (excl. btw)

Oppervlakte:
6.500 m²

Periode:
fase 1: 2001 - 2007
fase 2: 2008 - 2012

Consultancy

Engineering - Marktsegmenten

Engineering - Technieken

Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

Dierengezondheidszorg Vlaanderen

meer info +

Ingenium voerde de studie voor de technische installaties uit bij de renovatie en uitbreiding van de laboruimtes en kantoren van Dierengezondheidszorg Vlaanderen te Torhout.