INGENIUM

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Ingenium.
Hieronder vindt u het overzicht van alle nieuwsberichten volgens datum.

Gevonden: 1 tot 10 van 159 
Technieken nieuwe Kazerne Leopold (provinciehuis Oost-Vlaanderen) door Ingenium!

februari 2018

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft ver gevorderde plannen voor een nieuw provinciehuis. Voor het ontwerp en de bouw ervan zal het provinciebestuur samenwerken met het consortium THV Leopold, een samenwerkingsverband tussen DMI Vastgoed, Democo en Matexi. Het nieuwe provinciehuis krijgt vanaf 2021 een plaats binnen de Leopoldskazerne aan het Gentse Citadelpark.

Twee Ingenia bij eerste lichting gecertificeerde inspecteurs van gebouwen

februari 2018

De eerste lichting gecertificeerde inspecteurs van gebouwen, uitgeschreven door de Belgian Construction Certification Association (BCCA) werden op 23 januari plechtig gehuldigd te Brussel. Ingenium’s eigen Dietrich Schildermans en Rik Vleugels slaagden met glans en bewezen hun kennis en het toepassingsvermogen van de Nederlandse norm NEN 2767, die een methodiek omvat voor het grondig en op uniforme wijze inspecteren van gebouwen.

Nieuw VIB onderzoeksgebouw

januari 2018

De VIB en UGent slaan de handen in elkaar voor de bouw van een nieuw onderzoek gebouw, dat naast het huidige VIB-gebouw neergepoot wordt op het technologiepark te Zwijnaarde.

BCW en Ingenium organiseren Basisopleiding Cleanroom

januari 2018

Ingenium is 27 februari gastheer van de Basisopleiding Cleanroom, georganiseerd door de Belgian Cleanroom Workgroup (BCW). Omgeven door onze experts in cleanrooms, laboratoria en andere uitdagende technische installaties is onze site te Brugge de ideale locatie om je te laten onderdompelen in de cleanroom wereld.

Londerzeel en Meise maken samen hun gebouwen energiezuiniger met EPC-contract dankzij coaching Provincie Vlaams-Brabant

januari 2018

Londerzeel en Meise maken samen hun gebouwen energiezuiniger met EPC-contract dankzij coaching Provincie Vlaams-Brabant De gemeente Meise en de gemeente Londerzeel maken vanaf 2018 - samen met INGENIUM als facilitator en ENGIE Cofely als energiedienstenbedrijf - maar liefst 18 gebouwen energiezuiniger dankzij een intergemeentelijk Energy Performance Contract (energieprestatiecontract of EPC).

Een sprankelend 2018 vanwege Ingenium!

eindjaar 2017

Learning is the only thing the mind never exhausts, never fears, and never regrets Leonardo Da Vinci (1452 - 1519)

Opening Nucleaire Geneeskunde UZ Gent

december 2017

Met de vernieuwingsoperatie Nucleaire geneeskunde UZ Gent zo goed als achter de rug werd het feestelijk tijd voor de officiële opening.

Prachtige Time Lapse KU Leuven, Campus Gasthuisberg

december 2017

Deze prachtige time Lapse willen we u echt niet onthouden! Zie de nieuwbouw “ALO” van de KU Leuven, Campus Gasthuisberg rijzen van de grond op..

Van gas los - Gasloze wijk Amsterdam

november 17

“Keer op keer werd mij dan weer gezegd. De rest is goed en jij bent slecht. Je bent de slechtste van de klas.” De tekst van de hit die Monza in 2005 uitbracht, klinkt bijna profetisch wanneer de vertaling wordt gemaakt naar het energielandschap. Onze noorderburen hebben recentelijk gedurfd de stap te zetten naar een gasloze maatschappij.

november 2017

Ruim een jaar geleden hergroepeerde het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen haar diensten in een nieuw Havenhuis dat al tijdens de bouwwerken ‘iconisch’ werd genoemd. Het is dan ook geen toeval dat het ontwerp van Zaha Hadid Architects (ZHA) uit Londen in de categorie ‘Offices – Completed Buildings’ werd genomineerd voor het World Architecture Festival 2017 dat van 15 tot 17 november plaatsvindt in Berlijn. Voor de speciale technieken deed ZHA een beroep op INGENIUM.

Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

CHIREC-DELTA

meer info +

In Oudergem, vlakbij de E411 komt het nieuwbouw ziekenhuis van CHIREC dat zich uitstrekt over 102.000 m2 bouwoppervlakte. CHIREC beschikt over 6 campussen in het Brusselse en besliste in 2009 om met het ontwerpteam ASSAR-INGENIUM-SNC-GREISCH in zee te gaan. Comfort en bedrijfszekerheid (intelligente redundantie) zijn primordiaal en  krijgen voorrrang