INGENIUM

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Ingenium.
Hieronder vindt u het overzicht van alle nieuwsberichten volgens datum.

Gevonden: 1 tot 10 van 152 
Prachtige Time Lapse KU Leuven, Campus Gasthuisberg

december 2017

Deze prachtige time Lapse willen we u echt niet onthouden! Zie de nieuwbouw “ALO” van de KU Leuven, Campus Gasthuisberg rijzen van de grond op..

Van gas los - Gasloze wijk Amsterdam

november 17

“Keer op keer werd mij dan weer gezegd. De rest is goed en jij bent slecht. Je bent de slechtste van de klas.” De tekst van de hit die Monza in 2005 uitbracht, klinkt bijna profetisch wanneer de vertaling wordt gemaakt naar het energielandschap. Onze noorderburen hebben recentelijk gedurfd de stap te zetten naar een gasloze maatschappij.

november 2017

Ruim een jaar geleden hergroepeerde het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen haar diensten in een nieuw Havenhuis dat al tijdens de bouwwerken ‘iconisch’ werd genoemd. Het is dan ook geen toeval dat het ontwerp van Zaha Hadid Architects (ZHA) uit Londen in de categorie ‘Offices – Completed Buildings’ werd genomineerd voor het World Architecture Festival 2017 dat van 15 tot 17 november plaatsvindt in Berlijn. Voor de speciale technieken deed ZHA een beroep op INGENIUM.

Opening Dierengezondheidszorg Vlaanderen

oktober 2017

Op dinsdag 24 oktober opende Dierengezondheidszorg Vlaanderen (kortweg DGZ) feestelijk hun vernieuwde site in Torhout.

Vlaams energieminister Bart Tommelein bezoekt INGENIUM

Oktober 2017

Bart Tommelein, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie en Viceminister-president van de Vlaamse regering, kwam op 26 oktober bij INGENIUM op werkbezoek. Hij speelde gevat in op onze realisaties, ambities en verzuchtingen en moedigde in een toespraak onze medewerkers aan om het energiebeleid verder mee te ondersteunen en de energietransitie in de komende maanden en jaren te doen slagen.

AZ ZENO koppelt healing environment aan toparchitectuur

oktober 2017

Het ziekenhuis werd feestelijk geopend op 19 oktober 2017 in aanwezigheid van ministers Jo Vandeurzen en Hilde Crevits. De genodigden waren unaniem akkoord dit ziekenhuis zijn gelijke niet kent qua architecturale waarde en comfort.

Werken warmtenet Oostende gaan van start

oktober 2017

Eind september werd de kick-off gegeven voor de aanleg van het warmtenet in Oostende. De restwarmte van de verbrandingsoven van IVOO zal via een 10 kilometer lang ondergronds leidingennetwerk worden verdeeld naar lokale afnemers. Op termijn kan 80 procent van het huidig warmteverbruik in Oostende via het warmtenet gebeuren. Ingenium ondersteunt bouwheer en toekomstig uitbater BeauVent als technisch adviseur.

Uitbreiding warmtenet dwars door Roeselare klaar voor gebruik

oktober 2017

Ingenium ontwierp, in opdracht van MIROM, de uitbreiding van het warmtenet naar het centrum van de stad Roeselare. Ingenium verzorgde het integrale traject: van eerste klantcontact, van technisch ontwerp tot begeleiding tot realisatie, van vergunningen tot ondersteuning bij subsidie-aanvraag. Het totale projectbudget bedraagt ongeveer 4 miljoen euro.

Inhuldiging nieuwbouw AZ Groeninge Kortrijk

september 2017

Zaterdag 16/10 werd het nieuwe fusieziekenhuis van meer dan 100.000 m² in Kortrijk officieel ingehuldigd onder het motto ‘AZ Groeninge pakt uit’. De eerste samenwerkingsverklaring tussen de Kortrijkse ziekenhuizen werd 17 jaar geleden ondertekend.

Stroomuitval in Gent hindert de patiënten in AZ Sint-Lucas niet

september 2017

Een kleine brand in een transformatorcentrum aan de Nieuwevaart in Gent heeft op 14 september ’17 een derde van Gent zonder stroom gelegd. AZ Sint-Lucas lag in het getroffen gebied maar ondervond geen hinder.

Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

AZ Sint-Lucas Gent: Bouwproject blok G

meer info +

Dit deelproject van het masterplan betreft de vernieuwing van de gevel en de grondige verbouwing van de niveaus 1 tot en met 4 van blok G tot consultatieafdelingen.