INGENIUM

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Ingenium.
Hieronder vindt u het overzicht van alle nieuwsberichten volgens datum.

Gevonden: 1 tot 10 van 146 
Werken warmtenet Oostende gaan van start

oktober 2017

Eind september werd de kick-off gegeven voor de aanleg van het warmtenet in Oostende. De restwarmte van de verbrandingsoven van IVOO zal via een 10 kilometer lang ondergronds leidingennetwerk worden verdeeld naar lokale afnemers. Op termijn kan 80 procent van het huidig warmteverbruik in Oostende via het warmtenet gebeuren. Ingenium ondersteunt bouwheer en toekomstig uitbater BeauVent als technisch adviseur.

Uitbreiding warmtenet dwars door Roeselare klaar voor gebruik

oktober 2017

Ingenium ontwierp, in opdracht van MIROM, de uitbreiding van het warmtenet naar het centrum van de stad Roeselare. Ingenium verzorgde het integrale traject: van eerste klantcontact, van technisch ontwerp tot begeleiding tot realisatie, van vergunningen tot ondersteuning bij subsidie-aanvraag. Het totale projectbudget bedraagt ongeveer 4 miljoen euro.

Inhuldiging nieuwbouw AZ Groeninge Kortrijk

september 2017

Zaterdag 16/10 werd het nieuwe fusieziekenhuis van meer dan 100.000 m² in Kortrijk officieel ingehuldigd onder het motto ‘AZ Groeninge pakt uit’. De eerste samenwerkingsverklaring tussen de Kortrijkse ziekenhuizen werd 17 jaar geleden ondertekend.

Stroomuitval in Gent hindert de patiënten in AZ Sint-Lucas niet

september 2017

Een kleine brand in een transformatorcentrum aan de Nieuwevaart in Gent heeft op 14 september ’17 een derde van Gent zonder stroom gelegd. AZ Sint-Lucas lag in het getroffen gebied maar ondervond geen hinder.

SmartGeotherm Award

september 2017

Op donderdagavond 12 september, konden de aanwezigen op het SmartGeotherm en Warmtepompsymposium hun stem uitbrengen op één van de drie genomineerde projecten voor de SmartGeotherm Award. Het Herman Teirlinck gebouw in Brussel haalde het uiteindelijk van het Havenhuis te Antwerpen en het distributiecentrum van Van Marcke te Rekkem.

Doordachte onderhoudscontracten in zwembaden

september 2017

Een doordacht opgesteld onderhoudscontract zorgt ervoor dat de samenwerking tussen de betrokken partijen op een duidelijke leest geschoeid is . Met deze tips verschijn je geïnformeerd aan de start. Bron: Vlaams tijdschrift voor sportbeheer - 2017 - n° 259

augustus 2017

Nieuw schoolgebouw Tervuren

augustus 2017

juli 2017

Ingenium laureaat Charter Duurzaam Ondernemen

juni 2017

Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

Nieuw Havenhuis Antwerpen

meer info +

Het Gemeentelijk Havenhuis Antwerpen wou hun versnipperde kantoorbehoeftes centraliseren in een nieuwbouw, in de buurt van de bestaande (en beschermde) gebouwen in 'het Eilandje' aan de Antwerpse haven.