INGENIUM

Nieuws

Inhuldiging nieuwbouw AZ Groeninge Kortrijk

september 2017

Zaterdag 16/10 werd het nieuwe fusieziekenhuis van meer dan 100.000 m² in Kortrijk officieel ingehuldigd onder het motto ‘AZ Groeninge pakt uit’. De eerste samenwerkingsverklaring tussen de Kortrijkse ziekenhuizen werd 17 jaar geleden ondertekend.

AZ Groeninge telt 1.051 bedden, 2.750 werknemers, 250 artsen en bijna 200 vrijwilligers. Vorig jaar waren er 1.830 geboortes en 391.000 consultaties. Na verschillende verhuisbewegingen vinden al deze activiteiten nu plaats op de nieuwe campus aan de President Kennedylaan. Blikvangers zijn onder meer de spoeddienst, de afdeling medische beeldvorming en de 22 operatiezalen.

Ingenium is trots op dit project. We werkten bijna 15 jaar intens en in vertrouwen samen met AZ Groeninge en de architecten Osar en Baumschlager & Eberle. Van bij de start werd een masterplan ontwikkeld voor de gebouwtechnieken. De focus ligt daarbij op duurzaamheid – met doorgedreven bouwfysica, grond-lucht warmtewisselaar, BEO-systeem, fotovoltaïsch systeem, warmtekrachtkoppeling,… - en veiligheid en betrouwbaarheid – ondermeer redundantie in noodstroom – en op comfort en onderhoudsvriendelijkheid.

In de voorbije 15 jaar zorgden evoluties op technologisch vlak uiteraard voor continue bijsturingen. Maar de uitgangspunten van het oorspronkelijke masterplan werden daarbij nooit uit het oog verloren. Ook nu de nieuwe ziekenhuiscampus klaar en in gebruik is, blijft Ingenium een partner van AZ Groeninge voor de verdere opvolging en commissioning van de technische installaties.

Terug naar overzicht
Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

CHIREC-DELTA

meer info +

In Oudergem, vlakbij de E411 komt het nieuwbouw ziekenhuis van CHIREC dat zich uitstrekt over 102.000 m2 bouwoppervlakte. CHIREC beschikt over 6 campussen in het Brusselse en besliste in 2009 om met het ontwerpteam ASSAR-INGENIUM-SNC-GREISCH in zee te gaan. Comfort en bedrijfszekerheid (intelligente redundantie) zijn primordiaal en  krijgen voorrrang