INGENIUM

Nieuws

Smart Geotherm Award: stem Janseniushof & Havenhuis

juli 2017

Het smart geotherm project onderzocht de toepassing van ondiepe geothermie met toepassing van thermische opslag op korte en lange termijn in combinatie met slimme sturingssystemen.

Ingenium werd genomineerd met 2 projecten voor het behalen van de Smart Geotherm Award.  Op 7 september wordt op het warmtepompsymposium en tevens het slotevent van het smart geotherm project de winnaar van de Award bekend gemaakt.

Wij dingen enerzijds mee met de toepassing van het eerste LATENT-energieconcept (lage temperatuur energienet) in het Janseniushof in Leuven.  Dit concept omvat 3 collectieve KWO-bronparen die samen met de Dijle de energiebron vormen voor koelen en verwarmen van 77 appartementen, 13 eengezinswoningen en 13 assistentiewoningen. De warmte wordt geleverd door een all-electric verwarmingssysteem met warmtepompen aangesloten op het energienet. Het geheel wordt gerealiseerd en beheerd door een energiebedrijf (ESCO). Het project is uniek in Vlaanderen en vormt de oplossing voor woonwijken van de toekomst.

https://www.smartgeotherm.be/contestants/het-janseniushof-te-leuven/ 
> klikken op ‘Vote Now’

Daarnaast spreekt ook het project Havenhuis Antwerpen tot de verbeelding, niet enkel door zijn uniek architectuur, maar tevens door de integratie van grondgekoppelde warmtepompen zowel voor de klimatisering van het bestaande gerenoveerde gebouw alsook voor het nieuwbouwgedeelte.  Koelbalken en koelplafonds worden gevoed met energie dat uit een grootschalige BEO-veld wordt onttrokken.  Hoge ambities en hoge energieprestaties gaan hand in hand.

https://www.smartgeotherm.be/contestants/het-havenhuis/
> klikken op ‘Vote Now’

 Stemmen kan tot slechts tot 10 juli. Alvast hartelijk dank!

Terug naar overzicht
Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

Kadox Antwerpen - duurzaamheidsmeter

meer info +

Het stadsontwikkelingsproject Kadox wordt afgetoetst aan de duurzaamheidsmeter van stad Gent, om potentiële vebeterpunten op vlak van duurzaamheid reeds in de ontwerpfase te identificeren. De duurzaamheidsmeter fungeert als een checklist en bron van inspiratie voor de projectontwikkelaar.