INGENIUM

Nieuws

Energiezuinige assistentiewoningen dankzij gebruik CLT-hout!

juni 2017

Op de plaats van het vroegere rusthuis Ter Vest in de Veststraat te Balen bouwt vzw Igor 62 assistentiewoningen met een woonassistent. De assistentiewoningen zijn bedoeld voor mensen die op het moment van de verhuis voldoende zelfredzaam zijn om zelfstandig te wonen. Met behulp van satellietboilers wordt sanitair warmwater opgewekt en de nodige warmte voorzien voor de radiatoren.

Naast de privacy van zijn assistentiewoning kan de bewoner gebruik maken van het wassalon of ontspannen in het badhuis, de fitnesruimte of de ontmoetingsruimte.

Indien gewenst kan de bewoner steeds terugvallen op de assistentie die steeds voorzien is. De woningen zijn uitgerust met een noodoproepsysteem dat onmiddellijk contact opneemt met de woonassistent, die het nodige doet om onmiddellijk passende zorg te verstrekken. Ook wordt een rechtstreekse oproep met het Wit-Gele Kruis mogelijk gemaakt.

In dit project van Osar architecten wordt de constructie opgebouwd in CLT (cross laminated timber). Deze wanden komen prefab toe op de werf, wat de doorlooptijd van de werf verkleind. Eén van de technische voordelen van deze massieve CLT wanden is de hoge luchtdichtheid die gehaald kan worden.

Ingenium verzorgt de studie, het ontwerp en de opvolging van de volledige technische uitrusting.

Het project zal ten vroegste in maart 2018 in gebruik worden genomen.

Voor meer informatie kan u terecht bij de projectverantwoordelijke ing. Tom Bruynbroeck: 050 40 45 30 of tom.bruynbroeck@ingenium.be

Terug naar overzicht
Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

Zwembad De Nekker

meer info +

Het recreatiecentrum De Nekker werd uitgebreid met een zwembad. Ingenium maakte de studies van alle technische installaties, waarbij de nadruk werd gelegd op efficiënt gebruik van energie en water.