INGENIUM

Nieuws

INGENIUM is talent-partner van FLUX50!

mei 2017

FLUX50 is een ledenorganisatie die Vlaanderen helpt internationale erkenning te verwerven als een Smart Energy Region. FLUX50 vergemakkelijkt de sectoroverschrijdende samenwerking tussen energie-, IT- en bouwbedrijven om het concurrentievermogen van de Vlaamse energie-industrie te verbeteren in de transitie naar koolstofarme en duurzame energiesystemen.

Dit gebeurt via living labprojecten in vijf themagebieden: energiehavens, intelligente renovatie, multi-energiesystemen, micro-grids en energie cloud platformen.

FLUX50 brengt relevante spelers uit de industrie, academie en overheid samen, en biedt hen projectondersteuning, netwerkmogelijkheden en een platform voor kennisdeling.

INGENIUM heeft als kennisbedrijf gekozen om als talent-partner lid te worden van FLUX50. Zo stelt Ingenium enerzijds haar kennis beschikbaar voor geïnteresseerde partners om hen te ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen. Anderzijds wil Ingenium via FLUX50 haar strategische groeipaden als studie- en adviesbureau verder bewandelen in samenwerking met partners.

INGENIUM beschikt over kennis en ervaring binnen de verschillende clusters. De interesse gaat in het bijzonder uit naar de multi-energiesystemen, micro-grids en intelligente renovatie. We verwijzen naar de verschillende referenties met betrekking tot studies voor energieconcepten in woonwijken, bedrijventerreinen en stadsontwikkelingen. Daarbij beschikt INGENIUM over specifieke expertise voor studie, ontwerp en werfopvolging van warmtenetten, klein- en grootschalig. De energetische renovatie van bestaande gebouwen vormt een grote uitdaging, die wij met veel goesting aanpakken en hiervoor vernieuwende oplossingen willen bieden.

FLUX50 biedt een platform dat energiepartners samenbrengt en nieuwe ideeën genereert.

Wie is op zoek naar INGENIUM als kennispartner?

Voor meer informatie kan u terecht bij ir. Pedro Pattijn: pedro.pattijn@ingenium.be of 050 40 45 30

Terug naar overzicht
Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

Musée des Beaux Arts

meer info +

Het Paleis voor Schone Kunsten van Doornik is toe aan een grondige renovatie. Ingenium begeleidt het compromis tussen de mogelijkheden van het gebouw, de eisen van de collectie en de wensen van de gebruiker.