HISTORIEK

De brug tussen kunde en kunst

Ingenium is een ingenieursbureau voor technische uitrusting in gebouwen dat sinds de oprichting in 1968 zweert bij een holistische benadering van relatief complexe systemen als de leef- en werkomgeving van de mens.

Wij zien de technische uitrusting in samenhang met de vormgeving, de bestemming en de functies van het gebouw. Daarom werken we steeds in een hechte relatie met de bouwheer, de architect en de aannemers. Zo slagen we erin een toegevoegde waarde te creëren voor de komende generaties.

Ingenium koos doorheen de jaren bewust voor een gestage, kwalitatieve en solide groei. Ook het team groeide en voor elke functie selecteerden we de juiste mensen. Met het realiseren van innovatieve en prestigieuze projecten werd onze kennis en expertise steeds ruimer en legden we steeds nadrukkelijker de brug tussen kunde en kunst.

Ons bureau groeide uit tot een toonaangevende speler en fier stellen we vast dat Ingenium vandaag een grote expertise ten dienste kan stellen van opdrachtgevers die innovatief, onafhankelijk en kwalitatief advies wensen voor hun bouwprojecten.

H.R. Vyncke

In 1968 werd Ingenium opgericht door ir. H.R. Vyncke. Door de technische uitrusting in samenhang te zien met de vormgeving, de bestemming en de functies van een gebouw, legde hij de brug tussen kunde en kunst. Samen met zijn vennoot, dhr. Leye, bouwde hij het ingenieursteam verder uit tot een hechte en ervaren groep, gespecialiseerd in een holistische aanpak van complexe systemen als de leef- en werkomgeving van de mens. In 1988 ging dhr. Leye op pensioen.

H.R. Vyncke

Ir. Nicolas Vyncke nam in 2005 de fakkel over van zijn vader. Onder zijn leiding groeit Ingenium uit tot een toonaangevend speler die zijn kennis en ervaring ten dienste stelt van opdrachtgevers die innovatief, onafhankelijk en kwalitatief advies wensen. Op die manier creëert Ingenium een meerwaarde voor toekomstige generaties.

Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

K-Tower Kortrijk

meer info +

Koramic Real Estate en Van Roey Vastgoed hebben de handen in elkaar geslagen voor de bouw van de eerste woontoren in Kortrijk. De K-Tower heeft een hoogte van 66 m, telt 20 bouwlagen en omvat een ondergrondse parking en maximaal 68 luxueuze wooneenheden.