CERTIFICATEN

BREEAM

Ingenium verhoogt de duurzaamheid van uw gebouw door BREEAM

BREEAM

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Het is een methode om de duurzaamheid van bouwprojecten te evalueren en te quoteren, ontwikkeld door het gerenommeerde Britse BRE voor de kantorenmarkt in Groot-Brittannië. Intussen is deze methode uitgebreid zodat ze ook bruikbaar is voor ziekenhuizen, retail, industrie, scholen, ...

Aan de hand van verschillende criteria, verdeeld over negen categorieën, wordt op objectieve wijze de duurzaamheid van een gebouw geëvalueerd. Voor elk van deze criteria wordt afgetoetst in welke mate het gebouw beter scoort dan de wettelijke regelgeving en de standaard marktprestaties. Op basis hiervan krijgt het gebouw uiteindelijk een classificatie variërend van 'pass' tot 'outstanding'. Dit laat toe om het gebouw op een objectieve manier te vergelijken met andere gebouwen.

Doel

Als ingenieursbureau kunnen wij uw bouwproject beoordelen en quoteren volgens de BREEAM International methode, maar u ook ondersteunen in de loop van het bouwtraject om uw gebouw zo duurzaam mogelijk te maken. Een BREEAM certificaat met een goede score verhoogt duurzaam de waarde van uw bouwproject.

Meerwaarde

Onze troeven hierbij zijn onder andere:

  • Om een goede BREEAM score te behalen, is het belangrijk om reeds bij aanvang van een project de juiste keuzes te maken. Ingenium Energie beschikt over de nodige ervaring en competenties om u hier de juiste adviezen te verstrekken.
  • Hoewel BREEAM duurzaamheid in àl zijn aspecten beoordeelt, heeft toch ca. 45 % van de criteria rechtstreeks of onrechtstreeks te maken met technische installaties in gebouwen (energie, comfort en gezondheid, vervuiling). Als ingenieursbureau voor technische installaties is dit voor Ingenium Engineering uiteraard onze core competentie.
  • In bepaalde criteria wordt o.a. sterk gefocust op een goed gebruik en een goede opvolging van de gebouwinstallaties. Vanuit Ingenium Commissioning kunnen wij ook na ingebruikname van het gebouw, u de nodige verdere ondersteuning geven.

“BREEAM is a registered trademark of BRE (the Building Research Establishment Ltd. Community Trade Mark E5778551). The BREEAM marks, logos and symbols are the Copyright of BRE and are reproduced by permission”

<< overzicht certificaten

Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

Ziekenhuis Zeno Knokke

meer info +

De tijdelijke vereniging AAPROG - BOECKX. - BURO II & ARCHI+I won in 2007 de ambitieuze wedstrijd van vzw Gezondheidszorg Oostkust voor een nieuw ziekenhuis in Knokke-Heist. Tien jaar later zal dit futuristische gebouw er staan: in de zomer van 2017 wordt het in gebruik genomen.